Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Leren van een ransomware-aanval

14/12/2021

 

De Veilgheidsregio Noord- en Oost-Gelderland werd in 2020 getroffen door een aanval met ransomware (gijzelsoftware). De organisatie die normaal hulp en bijstand verleent bij crises was nu zelf slachtoffer.

Wat is er geleerd, wat moet anders en welke lessen kunnen worden gedeeld? Daarover gaat deel 7 van de podcastserie(externe verwijzing) Let’s talk about hacks.

Podcastmaker Robin Rotman spreekt met Diemer Kransen (directeur Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland) en Laurens van der Varst (onderzoeker crisisbeheersing bij het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV). Het IFV deed eerder dit jaar onderzoek naar de hack(externe verwijzing).

Op weerbaredigitaleoverheid.nl vind je alle afleveringen van Let’s talk about hacks(externe verwijzing).