Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Online tentoonstelling over informatiseringsbeleid overheid

18/01/2022

 

Digitalisering en informatiseringsbeleid zijn bij uitstek toekomstgerichte onderwerpen. Maar het is ook goed om af en toe terug te kijken. Dat doet de online tentoonstelling Informatiseringsbeleid op de Kennisbank Openbaar Bestuur uitvoerig.

De tentoonstelling vertelt over de geschiedenis van het informatiseringsbeleid van de overheid(link naar andere website), verdeeld over de periodes:

  • 1985-1994: van automatiseringsbeleid naar informatiebeleid
  • 1995-2004: zoeken naar structuur
  • 2005-2014: bouwstenen infrastructuur
  • 2015-2021: werken aan een generieke digitale infrastructuur

Van RMA tot digitale toegang

Langs een tijdlijn(link naar andere website) worden documenten (bijvoorbeeld nota’s en actieprogramma’s) en organisaties gepresenteerd die hebben bijgedragen aan het beleid. Van de oprichting van de Rijkscentrale voor Mechanische Administratie(link naar andere website) (RMA) in 1950 tot de Kamerbrief over digitale toegang(link naar andere website) in 2019.

Daarnaast kan je interviews bekijken van Jaap Uijlenbroek, curator van de tentoonstelling en oud-directeur-generaal bij BZK, met betrokkenen.

Het geheugen van BZK

De tentoonstelling is onderdeel van Het geheugen van BZK(link naar andere website). Daar vind je meer tentoonstellingen over de historie van belangrijke BZK-onderwerpen.