Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Vice President Breton ondertekent de living-in.eu verklaring om de digitale en groene transformatie vanuit gemeenten te versnellen

18/01/2022

 

Op 2 december 2021 ging vice-president Breton van de Europese Commissie in gesprek met Europese burgemeesters over de digitale en groene transformatie en de rol van gemeenten in beide transformaties.

"Wat de groene en digitale transitie betreft, staat u in de frontlinie en heeft u ons zoveel te vertellen", zei commissaris Thierry Breton in een toespraak tot steden tijdens het event 'Smart, Green and Resilient Cities and Communities - Dialogue between EU Mayors and the Commission'.

"In al onze steden zijn voorbeelden van goede praktijken te vinden", voegde Boštjan Koritnik, minister Public Administration namens het Sloveense Europees voorzitterschap, eraan toe. "Steden en gemeenschappen zijn de plekken waar de groene en digitale transformatie werkelijkheid worden."

De bijeenkomst valt onder de living-in.eu beweging waarin VNG een initiërende rol speelt. De bijeenkomst biedt de mogelijkheid om de gemeentelijke positie binnen de Europese Commissie te versterken en hiermee onze invloed te vergroten om de stem van Nederlandse gemeenten te laten horen  en om de kansen die Europa brengt te vertalen naar de dagelijkse praktijk.

Tijdens het evenement bedankte de commissaris de burgemeesters voor hun werk, vooral in de afgelopen twee uitdagende jaren, en benadrukte herhaaldelijk dat de Commissie beschikbaar is om te helpen: “We staan ​​achter u. Deze transformatie is een verhaal van één generatie, daarom is ons doel 2050, maar we moeten nu beginnen. Geen tijd te verliezen, gewoon haasten! We zijn hier om met de juiste tools te komen om het te laten gebeuren.”

Als gemeente kunt u meedoen! Ga naar www.living-in.eu, meldt je aan en doe mee.