Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Gemeentedelers 2022 - De shortlist is bekend!

01/02/2022

 

Met GemeenteDelers zetten we succesvolle initiatieven (voor en achter de schermen) in het zonnetje. Het is een podium om kennis en ervaring met elkaar te delen. Bijvoorbeeld over een project of aanpak waar heel veel van geleerd is of een actie die (al dan niet verwacht) heel veel heeft opgeleverd. Groot en klein, met als overeenkomst: ze zijn allemaal succesvol in de praktijk bewezen, waardevol en herbruikbaar. We kunnen er dus van leren én mogelijk zelfs van elkaar hergebruiken.

De inschrijfdatum is inmiddels verlopen. In totaal hebben wij 94 mooie, leerzame en inspirerende inzendingen mogen ontvangen. Afgelopen week heeft een gevarieerde groep deskundigen van gemeenten, VNG, VDP, ministeries, bedrijfsleven, uit het onderwijs, speciaal geïnteresseerde inwoners, inwonersorganisaties en andere samenwerkingspartners alle 94 mooie, leerzame en inspirerende casussen beoordeeld.

De uitslag van deze eerste ronde is bekend er zijn 31 teams door naar de volgende ronde van GemeenteDelers 2022. De genomineerde teams zijn een mooie mix van casussen van kleinere en grote gemeenten maar ook samenwerkingsverbanden van gemeenten die gezamenlijk een initiatief hebben aangedragen. Zie het overzicht van genomineerden op gemeentedelers.nl.

Alle inzendingen zullen, net als vorig jaar, op diverse kanalen en media worden gedeeld en worden opgenomen in de Databank Praktijkvoorbeelden van VNG.

Meer informatie over de volgende stappen van het GemeenteDelers proces kunt u vinden op gemeentedelers.nl en volg #GemeenteDelers op LinkedIn!