Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Cybersecurity Woordenboek vernieuwd

15/02/2022

Met de digitalisering van de samenleving, is er een terminologie ontstaan die niet voor iedereen gemakkelijk te begrijpen is. Ook op het terrein van cybersecurity en digitale veiligheid. Het vakgebied is volop in beweging, met veel nieuwe termen als gevolg.

Daarom is er het Cybersecurity Woordenboek. Vorige maand verscheen de 3e druk van het boek. Het woordenboek slaat een brug tussen cybersecurity-professionals en hun collega’s die steeds meer met digitale veiligheid te maken krijgen.

Van access control tot zero-day, je vindt het in het Cybersecurity Woordenboek(link naar andere website) ongeveer 650 termen.

Het woordenboek is een initiatief van Cyberveilig Nederland(link naar andere website) in samenwerking met ECP en de Cybersecurity Alliantie, het platform van de publiek-private samenwerking voor een weerbaar en digitaal veilig Nederland.