Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Goede voornemen? Notificatie services heeft ze volop!

15/02/2022

Aan het begin van het jaar is het een mooi moment terug te blikken en vooruit te kijken Wat hebben we geleerd het afgelopen jaar en wat zijn de goede voornemens voor het komend jaar? Om te beginnen; iedereen bedankt die heeft bijgedragen aan en meegedacht met het landelijke project Notificatie services. Het jaar 2021 is afgesloten met de afronding van de onderzoeksfase. De resultaten:

Feedback is natuurlijk meer dan welkom. Dit kan per e-mailPleio of door het inbrengen van een issue op GitHub. Alle overige procesdocumentatie (presentaties, demo, etc.) uit de onderzoeksfase staan op Pleio.

En dan onze goede voornemens voor 2022: we gaan door! Vandaar een korte vooruitblik op de plannen voor het komend halfjaar:

  • Beproevingen van drie verschillende transitie scenario's op landelijke niveau
  • Binnen de stelselherziening Basisregistraties bijdragen aan het agenderen van 'notificeren' bij de diverse basisregistraties
  • Handreiking voor het opstellen van gebeurtenistypes
  • Leerpunten en bevindingen omzetten naar handreikingen en/of aanbevelingen
  • Borgen van de opgedane kennis

Voor de verdere ontwikkeling doen we een oproep: alle beschikbare denk- en doe kracht is welkom! Iedereen die geïnteresseerd is en/of kan bijdragen aan de community rond notificatieservices, is van harte welkom. Word lid van Pleio. Doe mee en haak aan voor een betere standaard.