Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

In 3 stappen WiFi4EU-voucher inwisselen

15/02/2022

 

Heeft jouw gemeente een WiFi4EU-voucher? En wil je weten hoe de gemeente deze kan verzilveren om een wifi-hotspot te starten? Op de site van de Europese Commissie vind je een video met uitleg in 3 stappen. Met een voucher ter waarde van € 15.000 kunnen gemeenten een gratis wifi-hotspot in openbare ruimten aanleggen. Zoals gemeentehuizen, gezondheidscentra, bibliotheken, het museum, maar ook buiten in parken of op pleinen.

Meer weten en deadline checken?

Met het beschikbare bedrag kunnen gemeenten nieuwe apparatuur en de installatie van wifi-hotspots betalen. Of oude apparatuur vervangen. Aan de installatie is wel een deadline verbonden. In een publicatie van de Europese Commissie vind je de video en beschreven stappen(link naar andere website) voor implementatie van WiFi4EU. Ook kom je zo bij de lijst met deelnemende gemeenten en deadlines, en het WiFi4EU Portal(link naar andere website).

 

Toegang tot gratis wifi

De Europese Commissie wil de toegang tot gratis wifi in Europese openbare ruimten stimuleren. Ongeacht woonplek of inkomen van Europese burgers. Daarom heeft de Commissie WiFi4EU gelanceerd. Gemeenten konden zich tussen 2018 en 2020 via de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) voor een voucher inschrijven. Criterium: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

WiFi4EU is gefinancierd door het voorloperprogramma van subsidie-instrument Connecting Europe Facility (CEF). Gemeenten uit alle EU-lidstaten en het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en IJsland konden deelnemen.