Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

IPv6 automatisch aan voor e-maildienst Microsoft

15/02/2022

Vanaf eind januari 2022 staat IPv6 (Internet Protocol versie 6) automatisch aan voor overheidsorganisaties die Microsoft Exchange Online gebruiken. Hierdoor gaan meer overheidsorganisaties voldoen aan de verplichting om bereikbaar te zijn via IPv6.

Gemeenten eerst

IPv6 wordt eerst actief voor alle gemeenten met Exchange Online die nog geen gebruik maken van het protocol. Dat proces start op 26 januari 2022. Later in het voorjaar volgen andere overheidsorganisaties.

Van opt-in naar opt-out

Tot nu toe moesten overheidsorganisaties zelf bij Microsoft om activatie van IPv6 vragen (opt-in). Dat is gedaan door zo’n 40% van de organisaties die de e-maildienst gebruiken. Met de nieuwe regeling staat IPv6 automatisch aan, tenzij een organisatie het uit laat zetten (opt-out).