Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

VIAG lid Ton Camu vraagt om uw medewerking aan onderzoek

01/03/2022

Beste Ambtelijke Collega’s, VIAG-leden,

Naast dat ik beleidsadviseur en projectleider ICT ben bij de RID Utrecht ben ik ook student aan de Hogeschool Utrecht – University of Applied Sciences – en volg de Master of Informatics (MOI).   

Vanuit die laatste rol verzoek ik jullie hulp door deelname aan mijn master thesis onderzoek gedurende ongeveer 10 min ten behoeve van mijn afstuderen. Samen met twee medestudenten onderzoeken wij competenties die naar verwachting een positieve bijdrage leveren aan Digitaal Transformeren van organisaties.  

Daarnaast verzoek ik je dit bericht te forwarden binnen je organisatie naar twee of drie personen binnen de doelgroep. 

De doelgroep 

Ben je een stakeholder en/of eigenaar binnen het IV- of IT-domein als ICT-manager (I&A), IV-manager, CIO, Portefeuillehouder ICT / IV, Functioneel Beheerder, Technischbeheerder, Informatieadviseur, ICT-Regisseur, Service Level Manager, Transitiemanager met een ICT / IV component of nog specifieker Common Ground bijvoorbeeld, dan nodig ik je van harte uit onderstaande link te volgen onderaan dit bericht.  

Achtergrond van het onderzoek  

Samen met de Hogeschool Utrecht - University of Applied Sciences – participeren wij in een meerjarige kwantitatieve studie naar de relatie van e-Competenties en IT-vaardigheden op Digitale Transformatie. De competenties zijn ontleend aan het Europese e-Competance Framework (e-CF) en beheert door het Europees Comité voor Standaardisatie (CEN).

Dit onderzoek sluit aan bij eerder onderzoek dat is uitgevoerd door Roumani, Y., en Nwankpa. J; "IT Capability and Digital Transformation" (2016) en dat van Ravesteyn, P. en Ongena, G; "The Rol of e-Leadership In Relation To IT Capabilities and Digital Transformation (2019).

Mijn bijdrage aan dit onderzoek is o.a. de invloed van Strategische Business IT Alignment vanuit de CIO-rol (e-CF) op Digitale Transformatie binnen de Nederlandse Lagere Overheid. Mijn medestudenten onderzoeken de rol-competenties Relationship Management (Agile) e Technology Trend Monitoring (Big Data) tevens diens invloed op Digitale Transformatie.  

Via VIAG, IMG1000.000+ en Netwerk 

Dit verzoek tot deelname komt tot jullie via de VIAG en wordt daarnaast ook via de besloten Pleio omgeving van IMG100.000+ gepubliceerd én mijn eigen formele en informele ambtelijke netwerk. 

Indien je op de hoogte wilt blijven van de onderzoeksresultaten ná publicatie dan kan dat. Laat in dat geval jouw mailadres achter in de onderzoekstool (bij de laatste vraag). Hierbij wordt geen verband gelegd tussen jouw antwoorden en je mailadres, waardoor de anonimiteit van dit onderzoek gewaarborgd blijft. 

Indien je voor- of achteraf vragen hebt dan kan je contact op nemen met mij via onderstaande mailadressen en ik zal je zo snel als mogelijk je vraag beantwoorden. 

Ton.Camu@student.hu.nl 

T.Camu@RID-Utrecht.nl 

 

 

Link naar het onderzoek (NL versie)

https://q.crowdtech.com/C-T-4E7L2kK3Y2dUDAsGlg

Dank voor je tijd en inspanning.  

Met vriendelijke groet,

Ton Camu
Beleidsadviseur ICT

 

Regionale ICT Dienst Utrecht
T.Camu@rid-utrecht.nl
www.rid-utrecht.nl