Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Maand van de Digitale Fitheid: deel jouw beste digi-tips

15/03/2022

“Er hangt iets in de lucht waardoor kenniswerkers meer aan digitale vaardigheden werken. Daar zouden we iets mee moeten doen, dachten we. En daar kwam de Maand van de Digitale Fitheid uit”, vertelt Marie Louise Borsje van RADIO(link naar andere website). Doel is dat kenniswerkers in maart tenminste 1 uur aan het verbeteren van digitale skills besteden. Borsje: “Als je digitaal fit bent, is je dienstverlening ook beter. En daar gaat het om.”

Deel je kennis

De Maand van de Digitale Fitheid draait om het verbeteren van vaardigheden, maar ook om het uitwisselen van tips. Rijksoverheidmedewerkers en kenniswerkers kunnen hun praktische kennis over digitalisering en skills delen met anderen. In bijvoorbeeld een webinar of blogartikel op de site van RADIO(link naar andere website).

Digitaal Fit in de praktijk

Borsje: “Digitaal fit zijn is meer dan digitaal vaardig zijn. Het betekent omgaan met informatiehuishouding, kennisdelen en snappen hoe je digitalisering inzet om je werk makkelijker te maken. Hoe organiseer je dat binnen je team en maak je afspraken met collega’s? Hoe werken we bijvoorbeeld in documenten?”

Om hulp vragen kan lastig zijn. Borsje: “Ga die drempel over, wees nieuwsgierig en vraag: collega, hoe doe jij dat? Want die snapt jouw wereld en heeft misschien zelf al iets uitgevonden. Er is altijd wel iemand die nét wat handiger is.”

Bijdrage leveren?

Meld je webinar, ervaringsverhalen, handige programma’s of werkwijzen aan via radio@rijksoverheid.nl. Borsje: “Deel ze, want een ander kent ze niet.” Op de RADIO-site vind je de agenda met activiteiten(link naar andere website), en een artikel(link naar andere website) over wat en hoe je kan bijdragen.