Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Deel data eenvoudiger: REST-API’s in Digikoppeling

24/05/2022

Digikoppeling, beheerd door Logius, is uitgebreid met een nieuwe standaard. Deze standaard geeft ICT’ers bij de overheid de mogelijkheid om via REST-API’s  gegevens veilig te delen met andere overheidsorganisaties. Dankzij REST-API’s kunnen organisaties snel en eenvoudig gegevens van elkaar inzien, waardoor de onderlinge samenwerking verbetert.

REST-API’s

REST-API-koppelingen worden steeds breder gebruikt voor de toegang tot gegevens, ook bij de overheid. In Nederland werken verschillende overheden samen binnen het Kennisplatform API’s om gegevensuitwisseling te verbeteren. Afgelopen januari ondertekenden overheidsorganisaties een overeenkomst om meer met REST-API’s te gaan werken. Dankzij deze nieuwe standaard voor REST-API-koppelvlakken kan dit op een veilige manier.

Digikoppeling: hoe en wat

Digikoppeling is een set standaarden (afspraken) voor veilige gegevensuitwisseling tussen overheden op een eenduidige manier. De architectuur van Digikoppeling is aangepast om de nieuwe standaard mogelijk te maken. Gedetailleerde uitleg vind je op de documentatiepagina van Digikoppeling(link naar andere website)

Nog meer weten?