Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Europese lijst ICT-standaarden vernieuwd

07/06/2022

Hoe kan de Europese Unie haar doelen bereiken en welke ICT-standaarden kunnen daarbij helpen? En hoe staat het met die standaarden?

Daarvoor heeft de Europese Commissie (EC) het ‘Rolling Plan for ICT Standardisation 2022’ gepubliceerd.

Ontwikkeling ICT-standaarden

Het plan, dat jaarlijks (‘rolling’) wordt bijgewerkt, geeft een overzicht van de stand van zaken en ontwikkeling van ICT-standaarden in Europa. Vanuit Nederland is het Forum Standaardisatie betrokken bij het plan.

39 thema’s

In het Rolling Plan for ICT Standardisation 2022(link naar andere website) worden de standaardisatieactiviteiten gekoppeld aan 39 Europese beleidsthema’s, variërend van cybersecurity en 5G tot digitalisering van overheid, zorg en transport. Nieuw in vergelijking met het rolling plan van 2021 is het thema data economie.