Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Vanuit het bestuur; Stemadvies VNG ALV juni 2022

09/06/2022

Op 29 juni 2022 vindt de ALV van de VNG plaats.

Op de website van VNG lees je alle stukken.

Zoals ook bij eerdere ALV/BALV bijeenkomsten willen wij jullie informeren en adviseren over belangrijke agendapunten welke ons vakgebied raken. Het is tegenwoordig breder dan ons informatiekundige vakgebied, dus zoek de verbinding met je collega's in de diverse vakgebieden.

Wij hebben de verschillende agendapunten doorgenomen.

  • De VNG kadernota (agendapunt 6) beschrijft veel thema’s en onderwerpen. Vanuit het VIAG bestuur zijn we benieuwd waar de vragen van onze leden zitten. Wij kunnen onze activiteiten zoals themadagen, kennissessie en nieuwsbrieven daar dan op (laten) aansluiten. 
  • In 2023 wordt de Visie 2030 besproken en vastgesteld. In deze visie wordt uitgewerkt hoe de VNG zich verder zal gaan ontwikkelen tot netwerk van netwerken, hoe de relatie met gemeenten zal intensiveren, en zich verder ontwikkelt als een ‘vereniging van regio’s’, en zo verdere stappen zet met betrekking tot kennis, scholing, en het gebruik van data en visitaties. Vanuit VIAG zullen we deze ontwikkeling nauw volgen.

Op onze pagina rondom stemadviezen lees je onze inhoudelijke reactie op de verschillende agendapunten.
Gebruik deze informatie vooral om interne advisering doen.

Let op; je moet ingelogd zijn om het advies te kunnen lezen.