Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Europa presenteert strategie beter internet voor kinderen

21/06/2022

Betere digitale diensten die geschikt zijn voor kinderen van bepaalde leeftijden. En ervoor zorgen dat elk kind online beschermd, gerespecteerd en mondiger wordt.

Dat zijn de speerpunten van de Europese strategie voor een beter internet voor kinderen (BIK+)(link naar andere website), die de Europese Commissie onlangs presenteerde.

Digitale technologie en moderne apparaten hebben ook het leven van kinderen sterk beïnvloed. Zowel positief, zoals online leren en met elkaar communiceren. Maar ook negatief, zoals pesten een desinformatie, waartegen kinderen moeten worden beschermd.

3 pijlers

De strategie is gebouwd op 3 pijlers:

  • Veilige digitale ervaringen
  • Digitale empowerment
  • Actieve participatie

“Met de nieuwe strategie willen we de toegang tot digitale apparatuur en vaardigheden voor kinderen, in het bijzonder kinderen in kwetsbare situaties, ondersteunen, cyberpesten bestrijden en alle kinderen beschermen tegen schadelijke en illegale online-inhoud. Dit is in overeenstemming met onze kernwaarden en digitale beginselen”, aldus Eurocommissaris Margrethe Vestager.

Meer informatie