Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

MijnGegevens app: veel downloads, hoge waardering

05/07/2022

De MijnGegevens app is sinds de lancering begin april al ruim 100.000 keer geïnstalleerd. Gebruikers zijn bovendien positief, zo vertelt Logius in een nieuwsbericht.

De MijnGegevens app biedt mensen de mogelijkheid om persoonlijke gegevens die de overheid heeft geregistreerd snel in te zien. Bijvoorbeeld inkomensgegevens of wanneer de volgende APK is. Belangrijke data, zoals de verloopdatum van een paspoort, kunnen direct aan de agenda toegevoegd worden.

Het kabinet wil Nederlanders meer regie en inzicht geven op het gebruik van hun gegevens bij de overheid. De MijnGegevens app is hierin een belangrijke stap. De app geeft eenvoudig inzicht welke gegevens door de overheid zijn geregistreerd en iemand ziet direct in de app waar hij/zij moet zijn als er iets niet klopt.

Waardering

Gebruikers van de MijnGegevens app van MijnOverheid zijn positief over de applicatie, blijkt uit de score in de app stores. De App krijgt 4 van 5 sterren in de Apple Store. De app wordt als overzichtelijk en gebruiksvriendelijk ervaren, schrijft Logius in een nieuwsbericht(link naar andere website). Ook bevat de app meer nuttige gegevens dan men in eerste instantie had verwacht.

Verantwoordelijkheid

Logius is verantwoordelijk voor het beheer van MijnOverheid en de MijnGegevens app in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarbij zorgt Logius voor de beschikbaarheid, juiste werking, toegankelijkheid en beveiliging van de apps.

Download de app

Heb je de MijnGegevens app nog niet? Download ’m dan in de Apple App Store(link naar andere website) en Google Playstore(link naar andere website).

Gerelateerd