Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Ontknoping GemeenteDelers: de 4 winnaars

23/08/2022

GemeenteDelers geeft succesvolle innovatieprojecten een podium. Zo kunnen gemeenten kennis en ervaring met elkaar delen en samenwerken aan betere dienstverlening. Uit maar liefst 94 deelnemende projecten kwamen 4 projecten als winnaar uit de bus.

Waardevol, succesvol en herbruikbaar

Elke inzending voor GemeenteDelers kreeg een beoordeling op de criteria succesvol, waardevol en herbruikbaar. Anders gezegd: GemeenteDelers zoekt lokale casussen met landelijke potentie, zodat grotere doelgroepen of meer gemeenten ervan kunnen profiteren.

Winnaars

Er werden 4 winnaars in 4 categorieën gekozen.

  1. Informatietechnologie

Gemeente Delft bouwt met  ‘Het Gemeentelijk Gegevensmodel’ aan een gezamenlijk datafundament dat informatie gestuurd werken ondersteunt. Het model is een open sourcemodel en gedeeld met andere gemeenten voor hergebruik en samenwerking.

  1. Kennis en Communicatie

Gemeente Amsterdam maakt met ‘Kind kan de digitale was doen’ spelenderwijs kinderen tussen de 8 en 12 jaar meer bewust van risico’s in de online leefwereld. Met een game die in verschillende ‘levels’ ingaat op problemen als cyberpesten, geldezels, oplichting en desinformatie.

  1. Integrale aanpak Zorg en Welzijn

De regio Twente helpt met ‘Twentse Koers op Gezondheid en Zorg’ samen met meer dan 300 partners iedere dag inwoners van 14 Twentse gemeenten op weg.

 

  1. Preventie en Perspectief Jongeren

Gemeente Rotterdam en het ministerie van VWS helpen met ‘Project 010’ dakloze jongeren aan een woning met goeie ondersteuning en een Individueel Keuzebudget op maat, zodat ze geen maatschappelijke opvang nodig hebben.

Finalisten

In het voorjaar werden 12 finalisten gekozen uit de maar liefst 94 deelnemers. Deze finalisten mochten hun casus pitchen voor de deskundige jury met directeuren, bestuurders en de Nationale Ombudsman. Alle 12 finalisten zijn geïnterviewd en gefilmd(link naar andere website).

Meer informatie over GemeenteDelers(link naar andere website)