Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Deel jouw kennis over digitale inclusie

06/09/2022

Op de site van de VNG bestaan al diverse fora, en daar is nu een nieuw forum bijgekomen. Een digitaal forum om gemeenten te ondersteunen bij het thema Digitale Inclusie. En rondom de financiering van de Informatiepunten Digitale Overheid (IDO’s) in bibliotheken, waar gemeenten vanaf 2023 verantwoordelijk voor zijn.

Binnen dit nieuwe forum kan iedereen met een gemeentelijk mailadres en bezig met digitale inclusie elkaar vragen stellen, en kennis en ervaringen uitwisselen. Verder vind je er nieuws en informatie over relevante bijeenkomsten.

Digitale inclusie op lokaal niveau

Ook met het project ‘Lokale regie op Informatiepunten Digitale Overheid’ wil de VNG gemeenten ondersteunen bij de invulling van de nieuwe financieringsrol bij de IDO’s. VNG: “We streven ernaar om het (bestuurlijk) bewustzijn te vergroten om IDO’s als instrument te gebruiken in het lokaal beleid op digitale inclusie.”

Deelnemen aan het forum kan door eerst in te loggen op forum.vng.nl. Op de site van de VNG vind je meer informatie(link naar andere website) over hoe registratie werkt, en hoe je je aanmeldt voor dit nieuwe forum Digitale Inclusie.