Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Aankondiging programma 6e Week van Grip op Informatie

20/09/2022

Met de inwerkingtreding van de Woo als vervanger van de Wob in mei van dit jaar, start deze maand officieel het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding. Maar hoe gaat dit college advies geven? Daar gaan we over in gesprek tijdens de 6e Week van Grip van 3 tot en met 10 november 2022.

Gevraagd en (vooral) ongevraagd advies, een kerntaak van het nieuwe adviescollege uitgelegd

Een van de kerntaken van het adviescollege lijkt rechtstreeks overgenomen uit de plichten van de getuigen bij een huwelijk; het college geeft gevraagd en ongevraagd advies. Hoe is het adviescollege dat van plan? En wat gaat het verder doen om een Open Overheid te bevorderen?

Praktische hulp: de Week van Grip

We nodigen kwartiermaker Lydia Bremmer uit aan tafel samen met journalist Robbert Minkhorst van het Mediahuis, uitgeverij van o.a. het Noord-Hollands Dagblad, Gooi- en Eemlander. Bremmer vertelt waarom dit adviescollege zo hard nodig is en hoe het te werk gaat. Minkhorst geeft inzicht in wat hij als journalist van het adviescollege verwacht. Kortom, een webinar om niet te missen als u werkt aan de Woo.

Naast dit onderwerp is er natuurlijk meer te ontdekken. Reserveer daarom 3 tot en met 10 november in uw agenda voor de 6e Week van Grip op informatie. We praten u tijdens diverse webinars bij op allerlei onderwerpen rondom ‘de informatiehuishouding’. 

Stel uw vraag  

Nu hebben we al 5 keer eerder de week van Grip georganiseerd. Zodoende ligt er de nodige inspiratie op de plank om een praktisch programma te maken. Toch horen we graag welke vraag u beantwoord wilt hebben tijdens een van de webinars van de 6e week van Grip. Met uw inbreng kunnen we de sprekers vooraf informeren en het programma met elkaar zo passend mogelijk maken. Schrijf u daarom in voor het inloopspreekuur op 20 oktober van 10.00 tot 11.00. 

Tipje van de sluier 

Uiteraard gaat het in deze 6e week over de Woo: de wet is nu half jaar inwerking en het is leerzaam te horen hoe het tot nu toe gaat. Daarnaast hebben we het ook over informatiebeheer en hoe Microsoft u kan helpen om grip op uw informatiehuishouding te krijgen. Maar ook gaan we het hebben over omnichannel: een veelgehoord woord, maar wat is het en hoe kunt u er binnen uw gemeente iets mee? 

Wat is de 6e Week van Grip?

Twee keer per jaar organiseren we een week van Grip op informatie. Dit wordt alweer de 6e keer dat we die organiseren. In de week van Grip op Informatie organiseren we een reeks webinars rondom het onderwerp informatiehuishouding. Dat is zo’n breed begrip dat we aan 1 week dan ook eigenlijk niet genoeg hebben. Het programma komt online zodra we dit rond hebben, dan kunt u zich aanmelden voor de sessies die voor u op dit moment relevant zijn. 

Kortom, wat u in elk geval wilt reserveren: 

  • 20 oktober van 10.00 tot 11.00: Digitaal inloopspreekuur
  • 3 november: Start van de 6e week van Grip op Werelddag Digitale Duurzaamheid
  • 10 november: Afsluiting van de 6e week van Grip met een projectleiders Woo bijeenkomst

Het volledige programma komt binnenkort online, houd de agenda in de gaten. 

Gerelateerde onderwerpen