Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

6e week Grip op Informatie 3 tot 10 november 2022

29/09/2022

Project

Het project Grip op Informatie helpt gemeenten om kansen te benutten die de informatiesamenleving met zich meebrengt. Een stevige grip op informatie biedt kansen op het gebied van transparantie, efficiency, innovatie en dienstverlening. Maar ook op het gebied van datagedreven werken en in de contacten met inwoners en ondernemers.

Doel van dit project

Grip op Informatie helpt gemeenten om kansen te benutten die de informatiesamenleving met zich meebrengt. Door beter inzicht en betere dienstverlening, efficiënter omgaan met middelen, openheid en democratisch functioneren. 

Beschrijving

Het op orde hebben van de informatiehuishouding is voor gemeenten niet alleen een wettelijke verplichting, maar ook een voorwaarde voor openheid en transparantie. De juiste informatie op de juiste plaats draagt ook bij aan een goede en efficiënte taakuitvoering, aan informatieveiligheid en privacy, aan de kwaliteit van dienstverlening en de mogelijkheden voor innovatie en datagedreven werken. Een goed functionerend archief, ook voor digitale informatie, is van belang voor verantwoording aan gemeenteraad, toezichthouders, burgers, onderzoekers en journalisten. 

Het project Grip op informatie richt zich op drie thema's:

Week van grip op informatie

Jaarlijks organiseert VNG realisatie een aantal keer ‘de week van Grip op Informatie’ samen met een groot aantal gemeenten en andere overheidsorganisaties. Inmiddels hebben er al vijf weken plaatsgevonden. Alle weken staan in het teken van informatiebeheer, actieve openbaarmaking en digitale duurzaamheid. Zie voor meer informatie de webpagina "de week van Grip op informatie

Webinars

Tijdens de weken van Grip op Informatie worden er veel webinars uitgezonden over verschillende onderwerpen. Bekijk bijvoorbeeld eens het webinar 'Grip op informatie: Contactpersoon Woo' van 22 april 2022.

Alle webinars uit 2022 zijn terug te kijken via het YouTube kanaal: Weken van Grip op Informatie. De webinars uit eerdere jaren vind je via de afspeellijsten: 2021 en 2020.

Wil je daarnaast graag de presentaties, Q&A’s én handreikingen inzien, bekijk de webinars dan terug door in te loggen via kia.pleio.nl.

Meer weten, meedoen?

De vijfde week van Grip op Informatie werd gehouden van 7 tot en met 14 april. De zesde week staat gepland van 3 tot en met 10 november. Zie voor meer informatie de webpagina "de week van Grip op informatie" of stuur een mail naar gripopinformatie@vng.nl