Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Notify NL: een overheidsbrede notificatieservice

18/10/2022

Notify is een platform waarmee overheidsorganisaties eenvoudig grote aantallen SMS-berichten kunnen sturen. In het Verenigd Koninkrijk wordt deze notificatiedienst succesvol door ruim duizend overheden gebruikt. Novum, het innovatielab van de Sociale Verzekeringsbank, onderzoekt of een Notify NL versie wenselijk is voor Nederland.

Open source notificatiedienst

Een generieke en open source notificatiedienst van de overheid, voor de overheid. Kan dit een oplossing zijn om burgers op een proactieve, uniforme en efficiënte manier te informeren over gebeurtenissen in de dienstverlening? Voordat Novum aan de ontwikkeling van deze notificatiedienst begint, onderzoeken ze of hier vanuit andere overheidsorganisaties daadwerkelijk behoefte aan is.

Geef je mening

Notify NL kan bijvoorbeeld ingezet worden om burgers te herinneren aan een gemaakte afspraak of deze te bevestigen. En om te informeren over de betaaldag van de AOW of kinderbijslag. Werk jij bij een overheidsorganisatie die baat heeft bij Notify NL en wil je helpen? Kijk dan onderstaande video en vul daarna de vragenlijst(link naar andere website) in. Meer informatie over het project staat op Notify NL(link naar andere website). Novum is het innovatie lab van de Sociale Verzekeringsbank, waar onder meer de kinderbijslag en AOW geregeld wordt.

Link naar de video: https://youtu.be/0yPz8LXeawM