Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

VIAG werkt aan nieuwe koers voor de vereniging (Computable)

19/10/2022

 

Na dertig jaar wil het bestuur van de Vereniging van Informatie- en Automatiseringsprofessionals in Nederlandse Gemeenten (Viag) een nieuwe weg inslaan om tegemoet te komen aan de vragen die leven rond de digitale transformatie van de Nederlandse gemeenten. Daarvoor is een onderzoek ingesteld waarvan de resultaten 4 november tijdens de themadag en de algemene ledenvergadering met alle leden worden gedeeld.

Viag-voorzitster Karen van der Linden vindt dat organisaties zoals de Viag zich regelmatig de vraag dienen te stellen of ze nog de juiste koers varen. 'Dit was bij ons net iets te lang geleden.' Daarom stelde het bestuur een transitieteam samen, dat een voorstel uitwerkt over hoe de organisatie er in de toekomst moet uitzien.

Common Ground

"Common Ground vraagt flink wat aandacht bij de grootste groep van gemeenten"

Volgens Van der Linden liggen er tal van vraagstukken te wachten. 'Zo zien we dat de Nederlandse Common Ground-beweging flink wat aandacht vraagt bij de grootste groep van de gemeenten. Het zijn net dit soort modellen die we op een meer pragmatische manier willen vertalen naar de gemeenten toe, bijvoorbeeld in samenwerking met VNG Realisatie. Maar hiervoor hebben we een projectplan nodig en dit is onder meer wat het transitieteam moet gaan uittekenen.

Het transitieteam is samengesteld uit drie personen, Eddy Van der Stock (voorzitter van de Vlaamse zusterorganisatie V-ICT-OR), Johan van der Waal (die zijn ervaring zowel bij de Viag, de VNG als bij V-ICT-OR haalde) en Renk Ruijter (die reeds jaren ter ondersteuning van de Viag werkt). Het team kreeg van het bestuur de opdracht mee om de 'delta' te onderzoeken die in het veld leeft, waar Viag het verschil kan maken, en vooral waar de vereniging een vernieuwde positie kan aannemen die 'Viag-eigen' is.

Voor het gehele artikel Viag werkt aan nieuwe koers voor de vereniging | Computable.nl

Bron: Computable, Rik Sanders