Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Meer grip op toegankelijkheid met dashboard

01/11/2022

In 1 oogopslag kunnen zien hoe het staat met de digitale toegankelijkheid van websites en apps van Nederlandse overheidsorganisaties. Binnenkort is dat mogelijk met een dashboard.

Het dashboard is eerder dit jaar door de staatssecretaris toegezegd aan de Tweede Kamer als onderdeel van een stappenplan voor digitale toegankelijkheid.

1 duidelijk overzicht

Het dashboard combineert automatisch informatie uit toegankelijkheidsverklaringen van overheidsorganisaties en presenteert die in 1 duidelijk overzicht. Dat helpt organisaties om (meer) grip te krijgen op hun toegankelijkheidsbeleid. Ook voor toezichthouders zal het een handig hulpmiddel zijn.

Ondersteuning

Naast het dashboard komt er ook ondersteuning voor overheidsorganisaties die moeite hebben om aan de wettelijke verplichtingen. Daarnaast wordt er gewerkt aan het toezicht op de naleving van de wettelijke eisen. Het dashboard wordt een onderdeel van de site digitoegankelijk.nl(link naar andere website) en wordt ontwikkeld in opdracht van het ministerie van BZK.

Meer informatie