Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Wees voorbereid; cyberincidenten kunnen ontwrichtende gevolgen hebben voor de hele gemeente

15/11/2022

Bij een grote brand hebben gemeenten hun scenario’s tot in de puntjes uitgewerkt. Maar zijn ze ook goed voorbereid op een cyberincident? Een bedrijf of instelling dat een cyberincident meemaakt, kan dit meestal zelf oplossen. Maar het kan ook zijn weerslag hebben op de lokale samenleving, waardoor de gemeente betrokken raakt.

In aflevering 3 van de Cyber Sessions ‘The time is now’ van het CCV en de VNG gaat het over het belang van goed voorbereide gemeenten, die weten hoe zij kunnen handelen als cyberincidenten en -crises in hun gemeente plaatsvinden. Raymond Vlecken, burgemeester van gemeente Weert en Daan Rijnders, Kwartiermaker Digitaal Veilig Den Haag bij gemeente Den Haag vertellen samen met Catherina Donkersloot, Casper de Boer, Diemer Kransen, Nausikäa Efstratiades en Kato Vierbergen over wie nu echt aan zet is, en waar je als gemeente kan en moet beginnen!

Inmiddels staat de derde aflevering van de webinarreeks Cyber Sessions – The time is now online.

We zijn het er allemaal over eens: Gemeenten kunnen niet langer wachten; de digitale veiligheid moet worden geborgd in het gemeentelijke beleid. In het kader van ‘the time is now’, trekken de VNG en het CCV samen op om gemeenten via een vijfdelige webinarreeks te helpen! De eerste aflevering kwam in afgelopen zomer online en was een introductie op het thema van digitale veiligheid bij gemeenten.  

De tweede aflevering, over het eigen huis op orde, kwam tijdens de afgelopen Cybersecurity Month uit, op 13 oktober.

 

Delen

Mocht u dit willen opnemen in uw communicatie, of willen verspreiden onder geïnteresseerden, mag dat uiteraard! Graag zelfs.  

Inschrijven

U kunt uw netwerk er ook op wijzen dat ze zich kunnen inschrijven via het inschrijfformulier op www.hetccv.nl/cybersessions. Dan wordt u op de hoogte gehouden wanneer de sessies online staan.

De volgende afleveringen, die de komende maanden online komen, gaan over

  • Cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit
  • Online aangejaagde ordeverstoring

En als u bent ingeschreven ontvangt u na de 5 sessies ook een digitale ‘goody bag’ met informatie en producten rondom digitale veiligheid.