Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Nieuw: collegereeks informatiehuishouding

29/11/2022

Ben je betrokken bij informatiehuishouding bij het Rijk? Meld je dan aan voor de collegereeks informatiehuishouding van het RDDI(link naar andere website).

Na afloop van de colleges weet je meer over het functioneren van de Informatiehuishouding bij de Rijksoverheid. Daarnaast ken je de belangrijkste aspecten van het programma ‘Open op Orde’(link naar andere website). De kennis die je opdoet kun je direct toepassen in je eigen werkpraktijk.

Wat is informatiehuishouding?

De informatiehuishouding omvat de opslag, het beheer en de verstrekking van gegevens binnen een organisatie. Die gegevens kunnen variëren van brieven en e-mails tot foto’s, video’s, illustraties en zelfs een bierviltje met afspraken. Het is essentieel dat deze informatiehuishouding adequaat en professioneel is ingericht. Als dit het geval is, zijn alle documenten op het juiste moment in een bepaald werkproces, voor de juiste functionaris, in de juiste vorm beschikbaar.

Aanmelden colleges

Meld je aan om toegang te krijgen tot deze collegereeks via leerhuisihh@minocw.nl onder vermelding van ‘deelname e-learning’. Wil je meer weten over de inhoudelijke invulling? Bekijk dan de website van het RDDI.