Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Agentschap Telecom wordt Rijksinspectie Digitale Infrastructuur

13/12/2022

Agentschap Telecom (AT) krijgt een nieuwe naam. De toezichthouder gaat op 1 januari 2023 verder onder de naam Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI).

Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat maakte de nieuwe naam bekend(link naar andere website) tijdens een korte tijdreis in virtual reality bij een bijeenkomst in Amersfoort.

‘Rijksinspectie’ past beter bij de toename van de toezichtstaken en ‘Digitale infrastructuur’ bij de verbreding van het werkveld.

Maatschappelijke opgave veranderd

“Er is sprake van een toenemende digitalisering. Dat is een voorwaarde voor een duurzame economische ontwikkeling en brengt ons land verder. Tegelijkertijd brengt het nieuwe kwetsbaarheden en risico’s met zich mee. Maatschappelijke belangen kunnen daardoor onder druk komen te staan. Dat heeft de maatschappelijke opgave van Agentschap Telecom in de loop der jaren veranderd”, aldus inspecteur-generaal Angeline van Dijk.

Investeren in digitale veiligheid

Naast de taken van het huidige Agentschap Telecom(link naar andere website) zal de RDI nadrukkelijker investeren in de digitale veiligheid van Nederland. Bijvoorbeeld door intensiever toezicht te houden op netwerken en de digitale veiligheid van slimme apparaten.