Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

90 microlearnings beschikbaar over digitalisering

27/04/2023

Wil je snel iets leren over digitalisering binnen de overheid? Bekijk dan eens 1 van de 90 microlearnings van de Rijksacademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO). In de korte video’s delen experts en ervaringsdeskundigen hun kennis over een bepaald onderwerp. En dat in 5 minuten. Maak jij ook tijd vrij voor deze leerzame tussendoortjes?

90 microlearnings in 7 thema’s

Er zijn in totaal 90 microlearnings beschikbaar. Binnen ieder thema kom je in een korte tijd veel te weten. Wat is het? Waarom is het belangrijk? Van welke wet- en regelgeving, standaarden en richtlijnen moet je iets weten? En wat betekenen die voor je werkpraktijk? Er zijn microlearnings over de volgende onderwerpen:

Het ontstaan van de microlearnings

De thema’s van de microlearnings zijn niet zomaar gekozen. Ze zijn aangewezen als ‘transversale’ aspecten door het Europese e-Competence Framework(link naar andere website). Zie het als dwarsverbanden tussen de verschillende aspecten in het domein van informatievoorziening (IV). Binnen de Rijksoverheid zijn deze thema’s opgenomen in de kwaliteitsprofielen(link naar andere website) voor IV-professionals. De microlearnings brengen de verschillende thema’s op een toegankelijke manier onder de aandacht.