Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Eind 2024 RPKI voor alle overheidssystemen

26/04/2023

De internetroutering van de overheid moet veiliger worden. Daarom heeft het Overheidsbreed Beleidsoverleg Digitale Overheid (OBDO) als doel vastgesteld dat alle ICT-systemen van de overheid voor het einde van 2024 gebruik moeten maken van de standaard RPKI.

Niet alleen bij nieuwe aanschaf

De open standaard Resource Public Key Infrastructure (RPKI)(link naar andere website) wordt gebruikt om de routes die internetverkeer aflegt beter te beveiligen. Sinds september 2022 kun je testen of de site van jouw organisatie al beschermd wordt door de RPKI.

Sinds 2019 zijn overheidsorganisaties verplicht de RPKI-standaard te eisen bij de aanschaf van nieuwe ICT-systemen en -diensten. Met deze nieuwe afspraak zal deze standaard ook gelden voor alle bestaande overheidssystemen vanaf het einde van 2024.

Meer informatie