Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Save the date! 23 mei 2023 Startbijeenkomst Community OpenCatalogi

25/04/2023

 

Dinsdag 23 mei a.s. organiseert Dimpact een startbijeenkomst OpenCatalogi van 10.00 – 13.00 uur op locatie Seats-to-Meet in Amersfoort. Doel is te bouwen aan een actieve community voor OpenCatalogi. We sluiten af met een heerlijke lunch.

Gemeente Rotterdam nam vanuit haar visie op Common Ground het initiatief tot het ontwikkelen van OpenCatalogi*. Ofwel, één centrale plek om inzicht te krijgen in beschikbare en in ontwikkeling zijnde producten en componenten voor informatietechnologie binnen de overheid. Met als doel om hergebruik te stimuleren. Tijdens deze ochtend presenteert gemeente Rotterdam OpenCatalogi en deelt ze haar ervaringen. Daarnaast willen we kijken hoe we als gemeenten hierin gezamenlijk kunnen optrekken, OpenCatalogi verder kunnen doorontwikkelen en hoe je dit product binnen je eigen gemeente kunt toepassen. Benieuwd? Bekijk dan hier (animatie) alvast een sneak preview van OpenCatalogi.

Binnenkort volgt er meer informatie via de website van Dimpact, SAM en de sociale media. Wil je graag weten wat OpenCatalogi voor jouw gemeente kan betekenen en denk en werk je graag mee om dit product verder door te ontwikkelen? Reserveer deze datum dan alvast in je agenda en meld je aan via dit formulier! Wees er snel bij, want vol=vol!

* OpenCatalogi is eenherbruikbare softwareoplossing die gemeenten de mogelijkheid biedt om een overzicht van hun eigen informatielandschap bij te houden en onderdelen hiervan te publiceren, zodat deze ook inzichtelijk worden voor andere gemeenten.OpenCatalogi haalt informatie op vanalle herbruikbare en uitwisselbare onderdelen binnen en tussen gemeentenuit bestaande administraties.Het is dus een soort zoekmachine over de verschillende administraties heen.

Elke gemeente die OpenCatalogi gebruikt, heeft zijn eigen implementatie. Via een federatief systeem kunnen de
catalogimet elkaar communiceren. Daarmee heeft elke gemeente ook inzicht in welke toepassingen door andere gemeenten gebruikt worden.