Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Op 26 april jl. heeft de ALV ingestemd met de transitie van VIAG naar NEDICTOR

01/05/2023

Op 26 april 2023 heeft de Vereniging van Informatie- en Automatiseringsprofessionals bij Gemeenten (VIAG) een belangrijke stap gezet in haar transitie naar een modernere organisatie die zich wil richten op de digitale transformatie binnen de Nederlandse gemeenten.

Een complexe en uitdagende taak die niet alleen kennis en vaardigheden op het gebied van technologie vereist, maar ook begrip van de wet- en regelgeving en het vermogen om effectief samen te werken met verschillende belanghebbenden. Die behoefte is meer dan ooit aan de orde.

De organisatie had eind vorig jaar besloten zichzelf te transformeren om beter tegemoet te komen aan het brede takenpakket van de digitale transformatie binnen de Nederlandse gemeenten. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de technologische ontwikkelingen, maar vooral ook naar de impact daarvan op de werkwijzen en processen binnen de gemeenten.

Tijdens de algemene ledenvergadering werd (unaniem) ingestemd met de goedkeuring van de nieuwe visie, statuten en het huishoudelijke reglement van de vereniging onder de nieuwe naam NEDICTOR (Nederlandse ICT Organisatie). Deze nieuwe naam staat in het Latijn voor "een teller", waarmee men aangeeft dat iedereen binnen de gemeentelijke digitale transformatie meetelt  voor de vernieuwde organisatie. NEDICTOR wil dan ook een gangmaker zijn waarbij alle betrokken partijen samenwerken om deze klus te gaan realiseren.

Voor meer informatie klik op de volgende link

NEDICTOR wordt “een teller” in de gemeentelijke digitale transformatie - VIAG

Lees je de notulen van de ALV graag even na? Klik dan hier.