Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Experts gezocht voor check op beschrijvingen

24/05/2023

Op de website wiegebruiktmijngegevens.nl(link naar andere website) kunnen burgers bekijken welke persoonlijke gegevens door overheidsorganisaties worden gedeeld. De website is volop in ontwikkeling. Op dit moment zijn er 20 besluiten beschreven. In de loop van 2024 moeten dat er 600 worden. En daar is hulp bij nodig. Vandaar dat het projectteam experts zoekt voor het controleren van de beschrijvingen.

Inzicht geven

Het doel van de website is om inzichtelijk te maken welke gegevens de overheid onderling uitwisselt. Projectleider Lisette Kramer: “Inwoners kunnen op termijn voor alle producten van de overheid de website bekijken en zien welke gegevens er zijn gebruikt. Zo moet het makkelijker worden om te weten waar je moet aankloppen als je een fout wilt rechtzetten. Deze transparantie is belangrijk voor het vertrouwen in de overheid.”

Doe mee

Experts die een bijdrage willen leveren, kunnen dat online doen. Kramer: “Wij doen het meeste werk. De verificatie neemt niet meer dan een aantal keer een uurtje in beslag.” Meer informatie vind je bij de online community(link naar andere website) van het programma Regie op Gegevens.