Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

10 miljoen gebruikers MijnOverheid

12/06/2023

MijnOverheid, het persoonlijke portaal van de overheid voor burgers, heeft inmiddels meer dan 10 miljoen accounts. Deze mijlpaal werd begin mei behaald, meldt Logius(link naar andere website) op haar website. Hieruit blijkt dat MijnOverheid een belangrijke rol heeft binnen de Digitale Overheid.

Sinds 2008

Het idee voor MijnOverheid ontstond 15 jaar geleden op initiatief van 5 grote overheidsorganisaties, waaronder de Belastingdienst, de RDW en het UWV.  Het doel was om een digitale overheid voor burgers te creëren. In 15 jaar is het uitgegroeid tot een gebruiksvriendelijke website waar mensen voor verschillende overheidszaken terecht kunnen. MijnOverheid bestaat grof gezegd uit 3 onderdelen: de Berichtenbox, lopende zaken en persoonlijke gegevens. De Berichtenbox is het bekendst en ook het meest gebruikt.

80 miljoen berichten

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om hun post digitaal te ontvangen via de Berichtenbox. Afgelopen jaar hebben aangesloten organisaties ruim 80 miljoen berichten verzonden. Met de introductie van de Berichtenbox app en de MijnGegevens app is MijnOverheid inmiddels meer dan een website. Voor 1,5 miljoen gebruikers was in de app in 2022 zelfs de enige manier waarop zij de dienst gebruikten.

Logius is in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verantwoordelijk voor het beheer van MijnOverheid.