Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Waarstaatjegemeente.nl is vernieuwd

04/07/2023

 

De vernieuwde website Waarstaatjegemeente.nl(link naar andere website) richt zich op drie domeinen: sociaal, fysiek en lokaal bestuur en veiligheid. Van daaruit is het eenvoudig om naar relevante dashboards, rapporten en andere (externe) datatoepassingen te navigeren.

Gebruiksmogelijkheden

In de verschillende dashboards staan indicatoren die gebruikt kunnen worden om beleid en benchmarking te monitoren en te testen. Ook is het mogelijk om data van verschillende gemeenten naast elkaar te zetten. Daarnaast kunnen gebruikers zelf presentaties, grafieken, kaarten en tabellen maken. Voor eigen gebruik of om te delen met anderen. De gegevens komen uit verschillende bronnen en onderzoeken, zoals de politie, UWV, KvK en CBS.
Het dataplatform is ontwikkeld door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en is bedoeld voor gemeentebestuurders en ambtenaren. Maar ook geïnteresseerde burgers kunnen hier informatie verkrijgen