Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Controversiële onderwerpen

15/09/2023

De Tweede Kamer heeft op dinsdag 12 september een lijst van onderwerpen vastgesteld die zij controversieel verklaart. Dit zijn onderwerpen die niet op de Kameragenda komen, totdat er een nieuw kabinet is aangetreden.

Door onderwerpen controversieel te verklaren, voorkomt de Tweede Kamer dat een demissionair kabinet belangrijke politieke beslissingen neemt terwijl de (tussentijdse) verkiezingen en de vorming van een nieuw kabinet nog moeten plaatsvinden.

Bekijk de lijst van controversiële onderwerpen zoals vastgesteld door de Kamer op 12 september 2023.
De Kamercommissies hadden in de week van 4 september een gezamenlijke lijst opgesteld van deze onderwerpen, waarover de Tweede Kamer plenair stemde. De fracties hebben in de daaropvolgende dagen wijzigingsvoorstellen op deze lijst ingediend. Ook daarover stemden de Kamerleden.

Voor gemeenten gaat het vooral over de wijzigingen rondom het gemeentefonds.