Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Hoe kun je GenAI verantwoord gebruiken?

25/09/2023

Generatieve Artificiële Intelligentie (GenAI) evolueert razendsnel en wordt gepromoot door grote technologiebedrijven, die allemaal concurreren om als eerste op de markt te komen, maar zonder wettelijk of gereglementeerd kader. 

De technologie duikt nu op in tools, systemen en processen die door organisaties worden gebruikt als onderdeel van upgrades of updates. AI wordt vaak geïmplementeerd zonder rekening te houden met onzekerheden en risico's, en de bredere implicaties ervan.

Lees daarom deze waardevolle whitepaper over hoe verantwoord omgaan met GenAI - opgesteld door Socitm in samenwerking met ALGIM (Association of Local Government Information Management) en LOLA, een internationale koepelorganisatie van ICT professionals. Dit document is afgestemd op de Vlaamse lokale besturen door V-ICT-OR.

Dit bestand is enkel beschikbaar voor onze leden. Nog geen lid? Word hier lid.