Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

[bijeenkomst] Leveranciers en gemeenten werken samen aan SDG-verordening

22/03/2024

De Single Digital Gateway (SDG) zorgt dat inwoners en bedrijven uit de EU makkelijk betrouwbare informatie kunnen vinden over overheidsdiensten, -producten en -procedures in alle lidstaten. Leveranciers en gemeenten zetten gezamenlijk de volgende stap om de implementatie van annex II soepel te laten verlopen. 

Lokale implementatie nodig 

In 2023 heeft de VNG onderzocht hoe gemeenten de online procedures, die expliciet in de SDG-verordening worden genoemd, voor inwoners en ondernemers uit de Europese Unie toegankelijk kunnen maken. Een centrale en/of collectieve oplossing bleek helaas niet mogelijk. Dit betekent dat de gemeenten lokaal tot een implementatie moeten komen. 

Interactieve kennissessie 

Om leveranciers en gemeenten hierbij te helpen organiseert de VNG op maandag 8 april een interactieve kennissessie in de Social Impact Factory in Utrecht. Het doel van deze dag is om gezamenlijk te komen tot een startpakket waarmee leveranciers en gemeenten de implementatie van annex II goed kunnen uitvoeren. 

Leren en valideren 

Hifsa Nasir, werkzaam als Business Analist bij de VNG: 'De afgelopen maanden hebben we met een kleine groep leveranciers, een aantal gemeenten en vertegenwoordigers van gebruikersverenigingen deze interactieve kennissessie voorbereid. We hebben gewerkt aan een viertal voorbeeldformulieren die we op 8 april samen met leveranciers en gemeenten willen valideren. Ook geven experts een presentatie over de eIDAS-verordening en internationale betalingen. Ons doel is om aan het einde van de dag een startpakket te hebben met hierin een briefing voor leveranciers, informatie over eIDAS en internationale betalingen en tools die gemeenten kunnen gebruiken om tot implementatie te komen.

Meer informatie over de interactieve kennissessie 

De interactieve kennissessie is bedoeld voor leveranciers die producten en diensten (digitale dienstverlening) aan gemeenten leveren. Bekijk de pagina Interactieve kennissessie SDG-verordening voor het aanmeldformulier en praktische informatie over de bijeenkomst.