Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Hoe aan de slag met GEMMA?

28/03/2024

GEMMA is natuurlijk bij eenieder al bekend als de gemeentelijke architectuur. Een handige tool om tot een referentiearchitectuur of sjabloon te komen voor het maken van een bepaalde architectuur.

Bij het maken van keuzes om de gemeentelijke architectuur op te maken spelen veel verschillende factoren een rol, zoals: gemeentelijk beleid, landelijke en lokale regelgeving, cultuur, benoemde prioriteiten, aanwezige kennis en beschikbare middelen. 

Er is geen eenduidige uitspraak over hoe een gemeente de GEMMA het best toepast, maar er zijn wel een aantal 'handreikingen' die het project sinds kort heeft opgesteld die het gebruik kunnen vergemakkelijken. De handreikingen bevatten namelijk boordevol informatie met aandachtspunten en tips voor gebruik van de tool.

Hieronder kan je een overzicht van de handreikingen vinden met bijhorende websitelinks.
Zo kom je terecht op de pagina's met boordevol informatie die jou meteen op weg brengen.

Handreikingen

Architectuur en GEMMA producten

Architectuur en applicaties

 

Meer info via deze link