Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Microsoft Copilot in Nederlandse Gemeenten.

28/05/2024
Verschillende gemeentes bereiden zich zorgvuldig voor op de overstap van Windows 10 naar Windows 11, gezien het naderende einde van de ondersteuning voor Windows 10 in oktober 2025. Dit is noodzakelijk omdat Microsoft na oktober 2025 stopt met het uitbrengen van beveiligingsupdates voor Windows 10, wat de veiligheid en continuïteit van de gemeentelijke dienstverlening in gevaar kan brengen.

Binnen Windows 11 biedt Microsoft verschillende virtuele assistenten aan onder de naam “Copilot”. Deze AI-gebaseerde assistenten ondersteunen gebruikers bij diverse taken. Windows Copilot brengt zowel voordelen als potentiële privacy- en beveiligingsrisico's met zich mee.
 
Hoewel Windows Copilot momenteel nog niet op grote schaal beschikbaar is in Europa vanwege nalevingskwesties, verwacht Microsoft deze snel opgelost te hebben. Als gemeente wil je klaar zijn voor de integratie van deze AI-functionaliteit zonder de controle over vertrouwelijke gegevens te verliezen.
 

One minute poll

Samenwerking en kennisdeling zijn cruciaal voor een veilige en soepele digitale transitie, daarom doet NEDICTOR een warme oproep aan Nederlandse gemeenten om hun ervaringen en plannen rondom de overstap naar Windows 11 en het beheer van Windows Copilot te delen via een korte vragenlijst.

KLIK HIER om de one minute poll in te vullen.