Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

[getuigenis] Regiobijeenkomsten: De ideale gelegenheid voor Samenwerking en Kennisdeling.

20/06/2024

Op 13 juni 2024 organiseerde NEDICTOR in samenwerking met GesICht een regiobijeenkomst. Het was een boeiende sessie met topics als Artificial Intelligence en E-depot die aan bod kwamen. Monique Verhaag deelt graag haar ervaring met jullie.

Getuigenis Monique Verhaag

“Informatie- en automatiseringsprofessionals uit gemeentes in de regio Noordoost Brabant komen 3 maal per jaar bij elkaar voor uitwisseling over nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied en het delen van ervaringen. Deze samenwerking heet GesIChT en bestaat al meer dan twee decennia. 

Donderdag 13 juni kwamen we bijeen in Sint-Michielsgestel voor toelichting op actuele onderwerpen door onszelf en door experts van (in dit geval) de VNG. Ook medewerkers van Nedictor waren aanwezig. Nedictor is de Nederlandse ICT organisatie die zich richt op de digitale transformatie binnen de Nederlandse gemeenten. Zij ondersteunen netwerken als GesIChT. 

Een greep uit wat voorbijkwam. Genereren van informatie: AI biedt kansen en bedreigingen, met 7 gouden regels en door te onderzoeken en proberen kunnen we AI veilig en verantwoord inzetten. Bewaren van informatie: documenten archiveren in samenwerking met BHIC met behulp van E-depot. Uitwisselen van informatie: het programma Haal Centraal jaagt het gebruik van API’s aan zodat we gegevens ophalen bij de bron in plaats van gegevens telkens kopiëren. Aan de hand van presentaties over deze onderwerpen deelden we hoe we in onze gemeentes hiermee omgaan, hoe ver het er mee staat, waar we tegenaan lopen en vooral: dat we samenwerken om onze informatiehuishoudingen optimaal te laten werken voor de burgers.” 

---

Benieuwd naar hoe het er LIVE aan toe gaat? Hou dan zeker onze LinkedIn-pagina en website in de gaten om je in te schrijven voor de komende bijeenkomsten.

Wil je graag samen een bijeenkomst organiseren? Neem dan contact op via info@nedictor.nl