Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

[getuigenis] AI Kennissessie: Samen werken aan een slimmere community.

06/06/2024

Sinds 2023 werd VIAG vernieuwd naar de naam NEDICTOR. Hoewel de organisatie een nieuwe naam kreeg, bleven de vooropgestelde doelen hetzelfde. Eén belangrijk doel is de communitywerking verbeteren.

We activeerden de communitywerking op donderdag 30 mei met de organisatie van een regiobijeenkomst in samenwerking met Marco van Dijk (Regiocoördinator regio Limburg en Programmamanager Gemeente Weert). De kennissessie AI transformeerde die namiddag tot een boeiend en interactief leermoment.

Lees verder om Marco's ervaring van die dag te ontdekken en een sneakpeek van hoe het er aan toe ging. Leden krijgen toegang tot al het beeldmateriaal.

 

Getuigenis 

Vorig jaar zijn we in de regio opnieuw gestart met kennissessies.  Erg blij was ik met het initiatief van collega's uit de gemeente Venlo om in 2024 opnieuw een meeting te organiseren. Samen met Pascal Clabbers en John Rayer hebben we nagedacht over de invulling. Donderdag 30 mei was het dan zover! In de raadszaal van het stadhuis in Weert waren ruim 20 deelnemers vanuit noord tot zuid Limburg aanwezig voor een interessante sessie met als Thema Artificial Intelligence. We begonnen met een gezamenlijke lunch waar we op informele wijze nader kennis maakten met elkaar en wetenswaardigheden werden uitgewisseld.  

Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het inventariseren waar de behoeften liggen om in dit netwerk met de ondersteuning van Nedictor meer met elkaar op te trekken. Alle geeltjes over welke thema's interessant zijn en in welke vorm we met deze thema's aan de slag gaan zijn verzameld. Een werkgroepje gaat aan de slag om dit verder uit werken. Dit gebeurt in juni al en we zullen dan ook snel terugkoppelen wat dit jaar nog gaat volgen. 

Daarna was het woord aan Kees van den Tempel van dutchAI. Met zijn lezing ‘AI Hype of kans?’ neemt hij ons mee in de demystificatie van de wereld van Artificial Intelligence.  Zonder dat we er echt bij stilstaan gebruiken we het al dagelijks. We nemen een kijkje in de technologie achter AI en aan de hand van sprekende voorbeelden laat hij ons zien dat AI kan helpen bij het samenvatten van teksten, beoordelingen van bijvoorbeeld offertes, inzetten van virtuele collega's  etc. Als belangrijke boodschap geeft Kees aan dat de vraag vanuit de business leidend moet zijn als je de kansen van AI wilt pakken. Houdt daarbij rekening met de bedreigingen die we nu zien, de ethische kwesties en denk als organisatie goed na over het perspectief van medewerkers in je organisatie. AI is niet te negeren en gaat in veel facetten iets betekenen voor onze organisaties. Ga het verkennen en: denk groot, begin klein, leer snel. 

Vol met inspiratie en met nieuwe ideeën sluiten we een interessante en leerzame middag af! 

---

Wil jij er volgende keer bij zijn? Hou dan zeker onze website en LinkedIn-pagina in de gaten om op de hoogte te blijven.