Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Breng DigiHulplijn onder de aandacht met toolkit

17/11/2020

Niet iedereen kan zich redden in de digitale wereld. Om hen te helpen is er nu de DigiHulplijn. Daar helpen vrijwilligers mensen – vooral ouderen – met hun digivraag. Overheidsorganisaties kunnen ouderen en minder digivaardigen in hun omgeving op weg helpen naar goede hulp. Help ook mee, en gebruik de Toolkit.

Hulp vragen

De DigiHulplijn is een gezamenlijk initiatief van maatschappelijke organisaties (Nationaal Ouderenfonds, SeniorWeb en de Koninklijke Bibliotheek), private partijen en de Alliantie Digitaal Samenleven. Juist in deze tijd is passende hulp en ondersteuning voor de meest kwetsbare mensen belangrijk. Er zijn veel initiatieven, maar mensen zijn er niet mee bekend of vinden het lastig om hulp te vragen. De DigiHulplijn wil hen helpen, ook om aan te sluiten op actuele ontwikkelingen. Denk aan het gebruik van de CoronaMelder, omgaan met een Persoonlijke Gezondheidomgeving.

DigiHulplijn: 0800-1508

De DigiHulplijn is er om te helpen met alle vragen over de computer, laptop, smartphone en/of tablet. De (gratis) DigiHulplijn is bereikbaar via 0800-1508. Van maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur.

Wat kunt u doen?

Overheidsorganisaties kunnen ouderen en minder digivaardigen in hun omgeving op weg helpen naar goede hulp. Zorg bijvoorbeeld voor een verwijzing op de gemeentelijke website, en dat mensen met een vraag over digitale dienstverlening gewezen worden op de hulplijn. De Toolkit van de digihulplijn bevat allerlei communicatiematerialen. Kunt u er zelf niets mee, attendeer dan de internetredactie en de loketten van uw organisatie. Samen helpen we minder digitaal vaardigen op weg, juist in coronatijd.

De Toolkit DigiHulplijn

Helpt u mee om het gratis telefoonnummer onder de aandacht te brengen? De Toolkit bevat factsheets en flyers, maar ook voorbeeldteksten voor sociale media. U kunt alle digitale communicatiemiddelen in de toolbox eenvoudig downloaden en gebruiken zoals u dat wilt. Vanaf 20 oktober vraagt u ook een communicatiepakket aan. Daarin vindt u posters, pennen, stickers en andere middelen.

Gerelateerd