Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Project Duurzame Digitale Toegankelijkheid van start

15/02/2022

Op 1 januari is het project Duurzame Digitale Toegankelijkheid gestart. Het project van het Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI) is gestart met een verkenning. Later dit kwartaal wordt het plan van aanpak gepresenteerd.

Het project(link naar andere website) richt zich in eerste instantie op toegankelijke pdf’s en het gebruik van een beheertool.

Toegankelijke pdf’s

De eisen van digitale toegankelijkheid gelden ook voor pdf’s.  Alle pdf’s (op overheidswebsites) vanaf 2018 moeten digitaal toegankelijk zijn. In het project Duurzame Digitale Toegankelijkheid werken diverse partijen aan oplossingen. Zowel voor korte, als ook voor de lange termijn.

Beheertool

Een aantal rijksoverheidsorganisaties gaat aan de slag met een beheertool. Deze tool geeft organisaties inzicht in de domeinen (websites) die zij beheren en of deze sites voldoen aan de richtlijnen(link naar andere website) die rijksoverheid hanteert voor haar websites. Als de tool uiteindelijk ‘rijksbreed’ wordt ingezet, leidt dat tot verbetering van het domeinnaamregister. In dat register(link naar andere website) van het ministerie van Algemene Zaken staan alle websites van de rijksoverheid.