Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

‘Rode draden’ uit Adviesfunctie verantwoord datagebruik

04/05/2023

Soms lopen data-initiatieven vast of vertraging op, door onduidelijke of tegenstrijdige kaders of omdat ze technisch te ingewikkeld zijn. De Adviesfunctie verantwoord datagebruik adviseerde 6 use cases en deelt nu de lessen en rode draden.

De Adviesfunctie, onderdeel van de Interbestuurlijk Datastrategie, voorzag het afgelopen jaar 6 data projecten (‘use cases’) van advies. Elk advies geeft antwoord op 3 vragen: wat mag juridisch, wat kan er technisch en wat is wenselijk voor het doel? De lessen daaruit zijn nu gebundeld in ‘Geleerde lessen en rode draden uit een jaar Adviesfunctie’, opgesteld door de experts van Pels Rijcken (Juridisch) en Verdonck, Klooster & Associates (Techniek en Ethiek). De rode draden en lessen zijn input voor beleid, verduidelijken kaders of zijn een basis voor handreikingen.

Lees IBDS Magazine

Een uitgebreid interview over dit rapport(link naar andere website) lees je in het IBDS Magazine van April 2023(link naar andere website).

Ook hulp nodig bij jouw dataproject?

Meld een use-case aan voor de ‘Adviesfunctie verantwoord datagebruik’ en krijg hulp vanuit de IBDS. Meld je aan via TeamIBDS@ICTU.nl.

Meer informatie

Kijk voor publicatie van samenvattingen en rapporten op IBDS Pleio(link naar andere website).